Over ons

Over ons

1987

Bloemen Martine begin


Ons verhaal start in 1987 
wanneer Johan Herwege en Martine Roels uit het niets een bedrijf opstarten. In de achtertuin van hun woning richten ze een serre op voor het kweken van planten. Ook bij hen waren de particuliere klanten van in het begin welkom in de serres.

De toekomst was verzekerd

Foto van oud bedrijf
Oude Hedera Kwekerij
Bedrijvigheid bij den bouw
Bedrijvigheid bij den bouw


Na 26 jaar groeien in de Bakkerstraat werd er besloten dat uitbreiding nodig was. Ikzelf, Bart Herwege (zoon van Johan en Martine) besloot om de zaak verder te zetten. Al snel werd duidelijk dat de huidige locatie niet geschikt was voor de uitbreidingen die nodig waren.

Ons oog viel op een oude Hedera (Klimop) kwekerij in de Tuimelaarstraat. Deze serres stonden intussen bijna 10 jaar leeg. De site was verkommerd en verlaten. We besloten hier ons bedrijf verder te zetten.

De nieuwe opening

2 jaar lang werkten we aan de renovatie van de serres, samen met de aanbouw van een loods en folieserre.

Op 28 maart 2015 opende we fier de deuren van ‘Kwekerij Den Tuimelaar’.

 

De groei

In de eerste jaren werd er nog een deel opgekweekt in het oude bedrijf in de Bakkerstraat om dan de verkoopbare planten op de nieuwe locatie te verkopen.
Eind 2017 werd er een folieserre (775m²) bijgebouwd en eind 2019 werden twee grote glaskappen (samen 1340m²) gerenoveerd die tot dan nog in ongebruik waren. Vanaf dan was er voldoende ruimte om alles op één locatie op te kweken.
Alles samen resulteert dit in 5400m² toegankelijke oppervlakte binnen en 2000m² toegankelijke oppervlakte buiten.